Miért szükséges minőségi inhalátor a cf betegek részére? Miért PARI®?

ÉRVEK A PARI PORLASZTÓK HASZNÁLATA MELLETT

Hatékony terápiával csökkenthető a CF-es betegek állapotának rosszabbodása. A porlasztott gyógyszerek hatékonysága egyenes arányban van a páciensek tüdejébe juttatott gyógyszer mennyiséggel. Ez viszont három alapvető tulajdonságtól függ: a légutak anatómiájától, a beteg légzésétől és a porlasztás minőségétől . [1] Az első kettő a betegtől függ, és a kezelőorvosnak kicsi a ráhatása. Így a porlasztás minőségét csak  a megfelelő eszköz megválasztása biztosítja.

A cisztás fibrózisos betegek kezelésére szolgáló porlasztott gyógyszereket és inhalációs eszközöket az európai konszenzus ajánlásának megfelelően javasolt kiválasztani.

Több mint 100 évnyi tapasztalat és fejlesztés eredménye a német gyártmányú PARI temékek csúcsminősége. A cég minőségi munkájának és piaci pozíciójának köszönhetően a PARI porlasztók az aeroszol terápia GOLD standardjának számítanak. A klinikai vizsgálatokban a leggyakrabban alkalmazott eszközök.  2004 óta 100-nál is több publikáció jelent meg olyan klinikai vizsgálatok eredményeivel, amelyekhez PARI porlasztókat használtak. A tesztelések 10 különböző indikációra és 20 gyógyszercsoportra terjedtek ki. Jelenleg is több mint 20 olyan klinikai vizsgálat zajlik porlasztással bejuttatandó új gyógyszerek bevezetésével kapcsolatosan, amelyekhez PARI termékeket használnak.

pariboy-sx

Számos gyógyszergyár felmérést végez, mielőtt kiválasztanák, milyen porlasztót használjanak a klinikai kutatásaikhoz. Mivel a PARI készülékek kiválóan teljesítenek, a világ bármely pontján elérhetőek, és számos kiegészítő opcióval rendelkeznek, világszerte  szívesen alkalmazzák őket.

A legtöbb inhalációs oldat termékismertetője PARI porlasztók használatát javasolja:

 • TOBI® (tobramycin) cisztás fibrózisra
 • Ambroxol® (ambroxol)
 • Cayston® (aztreonam) cisztás fibrózisra
 • Colistin® (colimycin) cisztás fibrózisra
 • ColiFin (colistin) cisztás fibrózisra
 • Pulmozyme® (DNase) cisztás fibrózisra
 • Gernebcin® (tobramycin) cisztás fibrózisra
 • Bramitob® (tobramycin) cisztás fibrózisra
 • MucoClear®  3% / 6% / 7% (sóoldat)
 • Sanasthmax® (beclometasone) asztmára
 • Pulmicort Respules® (budesonide) asztmára
 • Atrovent® (ipratropium) COPD-re, asztmára
 • DuoNeb® (ipratropium + salbutamol) COPD-re, asztmára
 • AccuNeb® (salbutamol) asztmára
 • Perforomist® (formoterol) COPD-re
 • Xopenex® (levalbuterol) asztmára
 • BROVANA® (arformoterol) COPD-re

Minthogy a CF-esek gyógyszerezése meglehetősen drága, fontos szerepet játszik a költség hatékonyság, vagyis, hogy milyen mértékü a gyógyszer eljutása a tüdőbe és  hogy az inhalációs kezelés során mennyire tudjuk csökkenteni az inhalációs gyógyszerveszteséget.

Számos tanulmány bizonyítja a PARI BOY SX/LC Sprint porlasztó rendszer kiemelt hatékonyságát más gyártmányú porlasztókhoz képest. A megválasztható szemcsenagyság (hála a kék és piros porlasztóbetétek cserélhetőségének) lehetővé teszi, hogy célirányosan tudjuk kezelni a tüdő központi és perifériás részeit, s így kitűnő tüdőbe való gyógyszer eljutás érhető el.

A beépített PIF Control automatikusan szabályozza, hogy a belégzési áramlás  ne legyen túl magas (max. 30 l/perc), s ezáltal hatékonyabb legyen a gyógyszer bejutása a légutakba. A lassú belégzés klinikai hatékonyságát gyakorlatban Usmani bizonyította: a légzésfunkció FEV1 értéke jelentősen javul, amennyiben 30 l/percnél alacsonyabb belégzési áramlással jut be a betegbe az aeroszol.

A PARI BOY SX készülék LC megszakítója lehetővé teszi a szakaszos porlasztást, amellyel jelentős gyógyszer megtakarítás érhető el, s ugyanezt a célt szolgálja a porlasztófejbe épített “Breath enhanced” technológia is, mely szabályozza az aeroszol képződést az inhaláció folyamán. A belégzési és kilégzési szelepek minimalizálják az aeroszol veszteséget, így több gyógyszert tud belélegezni a beteg.

A PARI készülékek hazánkban az Elektro-Oxigén Kft.-nél vásárolhatók meg, ahol segítséget nyújtanak az egyedi méltányosság alapján való hozzájutásról is.

Elektro-Oxigén Kft.
1116 Budapest, Temesvár u. 20.
tel: 00 36 1 205 30 75
fax: 00 36 1 205 30 77
www.eo.hu
A PARI készülékeiről idegen nyelvű bemutató videókat a https://www.youtube.com/channel/UCTHurjwTnT4XJCXaD99V2GQ címen lehet elérni.

Tags

top