A shea vaj egy nyugat-és Közép-Afrika szavannáin termesztett, úgynevezett karitéfa diójából kisajtolt zsíros anyag. Ezen a természetes előfordulási helyén tiltott a sheafa kivágása, mivel ismert termésének értékes gyógyhatása, élelmiszerforrása, és a lakosság számára így megélhetési forrásként való használása.

Az afrikaiak tehát már régóta tudják a shea vaj titkait, de a nyugati országok az utóbbi időkben kezdték felfedezni egészségügyi és szépségápolási szuper erejét. Hidratálásban azért számít dobogósnak, mivel telis-tele van olyan zsírsavakkal, melyek szükségesek bőrünk nedvességmegtartó képességéhez, és rugalmasságához.

Magas zsírsavtartalmának köszönhetően tökéletes alapanyagként szolgál szappanokhoz, samponokhoz, anti-age krémekhez, kozmetikumokhoz, testápolókhoz és masszázsolajokhoz. Arckrémként használva segít csökkenteni a ráncokat, elősegítve a sejtek megújulását és fokozódó munkáját. Mivel a shea vaj fahéjsavat is tartalmaz, még a káros UV sugaraktól is védi a bőrt. Jótékony kozmetikai hatásain túl ténylegesen gyógyászati eszközként is hatékonyan használható.

A shea vajat égési sérülésekre, sebek, hegek, bőrgyulladások, pikkelysömör, korpásodás és a striák kezelésére is használják. Az olivianatural.hu oldalán arctisztító szappanokban, intim-mosakodó szappanban, balzsamban, testápolóban, sőt, még popsikrémben is megtalálható. De akár az egyik legjobb felhasználásában, a 100%-os, finomítatlan kiszerelésben is kapható, melyben megtalálhatók a természetes vitaminok, kiemelten az A-és az E-vitamin.

Kategória: Egészség