Utah-ba megyek a kisgyermekkori konferenciájukra. Salt Lake City teljesen gyönyörű, és alig várom, hogy énekelhessek és táncolhassak a lelkes tanáraikkal. Jövő héten New Orleansban és Jacksonban leszek, de új blogok létrehozásával voltam elfoglalva eddig.

Tudják egyáltalán a diákjai, hogy mi az a libikóka? Ezen töprengtem az éjszaka közepén, amikor nem tudtam aludni. (Hála istennek, a blogomra kell gondolnom, ahelyett, hogy az adók miatt aggódnék.) Valamikor volt libikókánk a játszótereken, de a legtöbb eltűnt… mint a dinoszauruszok. Tanítványai valószínűleg egy könyvben vagy rajzfilmben találkoznak libikókával, ha nem a való életben. Az alábbi mozgástevékenységet agytörésként végeztem a diákjaimmal, és nagyon tetszett nekik. Kérdezze meg a diákjait, hogy tudják-e, mi az a libikóka? Tudnak ilyet alkotni a testükkel? Az éneket lassan, többféle énekhanggal végezze.

Álljanak a gyerekek úgy, mint a libikóka. Magyarázzuk el, hogy ez az eszköz hasonló a matematikai központban található mérlegskálához. Ha valami nehéz dolgot teszünk az egyik oldalra, az lemegy, a másik oldala felmegy. Tegyük fel, hogy egyensúlyi mérlegek vagyunk. Ha téglát rakunk a jobb kezünkbe, mi lesz? Elvesszük a téglát a jobb kezünkből, és a bal kezünkbe tesszük. Mi lesz most? Adjon más példákat a gyerekeknek, hogy karjukkal mutassák be. Tegyünk úgy, mintha számokat adna a gyerekek kezébe, és mutassák meg a karjukkal. Itt van 6 alma a jobb kéznek és 3 alma a bal kéznek. Itt van két könyv a jobb kéznek és két könyv a balnak és így tovább.

Kategória: Játék