A jól ismert nehéz fizikai munka minden bizonnyal kemény lehet a dolgozó férfi és nő teste számára. Valójában a Nemzeti Gazdaságkutató Iroda kijelenti, hogy „Az egészségi állapot romlása az életkorral gyorsabban történik a fizikai foglalkozásokban, mint a nem fizikai foglalkozásokban.” Sok embernek a fizikai munka megviseli az egészségét”

Nos, ez nem minden emberre vonatkozik, és minden bizonnyal egészségügyi előnyei is vannak annak, ha nem dolgozunk egész nap ülő munkát. Mindazonáltal a fizikai munkák során kötelezően elvégzett intenzív, ismétlődő mozdulatok minden bizonnyal negatív, tartós hatást gyakorolhatnak a hátra, a vállakra, a lábakra, a térdekre… gyakorlatilag az egész testre.

Ne izguljon! Néhány egyszerű változtatással a napi rutinokban és az ergonómia felismerése segíthet csökkenteni a fizikai munkája által a szervezetben okozott károkat. Íme néhány módszer, amellyel megóvhatja testét az ilyen munkavégzés tartós hatásaitól.

Fontos ismerni a jó munkahelyi ergonómia előnyeit, mert ez segíthet a hatékonyság növelésében és a test fizikai megőrzésében. A testtartás, a mozgás és a fizikai erőfeszítés mind olyan példa, amely hozzájárulhat a jó vagy rossz ergonómiához. A foglalkozásához kapcsolódó ergonómia ismerete segíthet meghatározni testének azon területeit, amelyekre az Ön által végzett fizikai munka a leginkább hatással van. Ezenkívül pedig a megfelelő munkahelyi felszerelés viselése is gyakran nélkülözhetetlen az egészség megőrzése érdekében.

Továbbá ne emeljen túl nagy súlyokat, illetve terheket és ha teheti, rendszeresen menjen el egy masszázsra. A testápoló balzsamok, krémek használata a munkavégzés után is nagyon javasolt, illetve a nyújtás is előnyös a nap elején és a végén.

Kategória: Egészség