A parkok, a közterületi játszóterek közösségi terek is egyben. Sokaknak lett a napi vagy akár a heti rutin része, hogy munka, óvoda, iskola után ezeken a helyeken töltik a szabadidejüket. Itt tudnak találkozni szomszédok, családok is egymással, ismeretségeket kötni, a gyerekek pedig közben le vannak kötve a szabad ég alatt.

A parkok és a játszóterek ezért közkedvelt szociális terek. Azonban a nyári hőségben nem mindegy, hogy milyen körülmények fogadják az embereket a parkokban. A gyerekeknek sem mindegy, hogy egy játszótéri homokozó a napsütéses órákban elviselhetetlen-e vagy nyugodt szívvel lehet használni, hiszen ott a napvitorla biztonsága. Nyáron még több időt töltenek ott főleg a kisgyerekes anyukák a gyerekeikkel. Néhány jól kihelyezett napvitorlával megoldást lehet találni az erős napsugárzással szemben is.

Ha minőségi napvitorlát választunk a közterekre, akkor az emberek ki mernek mozdulni melegebb napokon is a parkokba. Teljesen más a gyereket egy jól árnyékolt, napvitorlákkal ellátott játszótérre kiengedni, mint egy csupasz, égetően napos területre. Látható, hogy néhány jól kihelyezett napvitorla meghatározhatja a park és a játszóterek használatát is. Hiába vannak parkok és játszóterek, ha pont nyáron, amikor a legtöbb időt lehetne a jó idő miatt kinn tölteni, használhatatlanok az erős napsugárzás miatt.

Érdemes ezért nem lespórolni a lényeges eszközöket ezekről a helyekről sem, hiszen a cél, hogy élvezhessék a parkokat nyáron is a környéken lakók. Minőségi, UV-álló napvitorla kínálatért nézzen körül a napvitorlaland.hu oldalán!

Kategória: Gyártmány