Amikor vállalkozásomat elindítottam, nem is sejtettem, hogy milyen hosszútávú kihatásai lesznek az adminisztrációs döntéseimnek. Egyértelmű volt számomra, hogy a legkedvezőbb adózási formát kell választanom, valamint a tevékenységi körömet is érdemes minél pontosabban meghatároznom. Egy dologra azonban nem ügyeltem kellően, ez pedig a székhely választás volt.

Szerencsére tapasztalt vállalkozó barátaim figyelmembe ajánlották a székhelyszolgáltatás lehetőségét, aminek utánaolvasva azonnal tudtam, hogy számomra találták ki. Rengeteg pénz spóroltam meg ennek köszönhetően, ezért nagyon örülök, hogy a székhelyszolgáltatómra rátaláltam. Mindamellett, hogy nagy összeget spóroltam meg eddig is velük, rengeteg terhet vesznek le a vállamról a vállalkozásom működtetésében.

Egyrészt óriási előnynek érzem, hogy vidéki vállalkozóként is van lehetőségem budapesti székhellyel rendelkezni (az én székhelyszolgáltatóm egy menő belvárosi irodában működik). Így az ügyfeleimre is pozitívabb benyomást kelt vállalkozásom, amikor a címemre rákeresnek. Nem mellesleg így nem szükséges vadidegen emberek számára megadnom a saját lakcímemet sem, amit nem éreznék túl biztonságosnak.

Továbbá, a székhelyszolgáltatás másik nagy előnye, hogy nem szükséges postára járnom a csomagátvételek miatt, és nem kell mindig készenlétben állnom a levelek miatt sem. A székhelyszolgáltatás irodájában állandóan rendelkezésre áll egy profi csapat, ami szinte azonnal továbbítja nekem elektronikusan a levelek tartalmát. Így ezekhez könnyedén hozzájutok – legyek épp a világ bármely pontján.

Kategória: Vállalkozás